Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Fruitspread met peer en gember

Zoek je naar zoutarm beleg? Dan is dit recept voor fruitspread met peer en gember een aanrader. Heerlijk op een cracker met (geiten)kaas!

Voedingswaarden (per portie)

0.1 g eiwit,1.43 g zout (572 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

72 mg kalium,15 mg fosfaat
fruitschaal met peren voor de zoutarme fruitspread
15 MIN

3 ingrediënten

7 personen

  • 360 ggeschilde peren (ongeveer 2 peren)
  • 3 gverse gemberwortel
  • 1 tlcitroensap

Werkwijze

1

Breng een pan met water aan de kook.

2

Schil ondertussen de peren en snij deze in blokjes van 2 cm.

3

Schil en rasp de gember.

4

Kook de peer en gember 7 minuten tot de peer zacht is.

5

Giet de gekookte peer en gember af.

6

Doe de peer en gember in een kom en pureer deze met een staafmixer tot een compote.

7

Voeg de citroensap toe en roer deze door het mengsel.

8

Laat de fruitspread in de koelkast afkoelen.

9

Besmeer bijvoorbeeld een boterham of cracker met een dikke laag van de fruitspread.

  • Bron:  Lotte Gielens, Bibi Klomp, Mignon de Maillie en Lotte Winkelmolen, studenten Voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!