Breng een pan met water aan de kook.
Fruitspread met peer en gember
Zoek je naar zoutarm beleg? Dan is dit recept voor fruitspread met peer en gember een aanrader. Heerlijk op een cracker met (geiten)kaas!
Voedingswaarden (per portie)
0.1 g eiwit,1.43 g zout (572 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
72 mg kalium,15 mg fosfaat

15 MIN
3 ingrediënten
7 personen
- 360 ggeschilde peren (ongeveer 2 peren)
- 3 gverse gemberwortel
- 1 tlcitroensap
Werkwijze
1
2
Schil ondertussen de peren en snij deze in blokjes van 2 cm.
3
Schil en rasp de gember.
4
Kook de peer en gember 7 minuten tot de peer zacht is.
5
Giet de gekookte peer en gember af.
6
Doe de peer en gember in een kom en pureer deze met een staafmixer tot een compote.
7
Voeg de citroensap toe en roer deze door het mengsel.
8
Laat de fruitspread in de koelkast afkoelen.
9
Besmeer bijvoorbeeld een boterham of cracker met een dikke laag van de fruitspread.
- Bron: Lotte Gielens, Bibi Klomp, Mignon de Maillie en Lotte Winkelmolen, studenten Voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.