Schil de peren en snijd ze in dunne plakjes.
Pannenkoek met peer, noten en geitenkaas
Ook pannenkoeken zijn goed te bereiden zonder (veel) zout. Dat maakt deze pannenkoek met peer en geitenkaas een perfecte maaltijd voor liefhebbers met een zoutarm dieet. Lekker voor jong en oud!
Voedingswaarden (per portie)
8 g eiwit, 0.25 g zout (98,25 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
253 mg kalium
6 ingrediënten
2 personen
- 2 zie basisrecept pannenkoek
- 2 2 peren
- 60 g rucolas
- 120 g geitenkaas (ca. half pakje geitenkaas schijfjes á 125g)
- 4 eetlepels pecannotens
- 2 honing
Werkwijze
Verhit olijfolie in een koekenpan en giet hier wat beslag in.
Leg plakjes peer op het beslag voordat het beslag gestold is.
Bak de pannenkoek in een paar minuten bruin, draai de pannenkoek om en bak ook de andere zijde bruin.
Leg de pannenkoek op een bord en leg wat rucola in het midden.
Kruimel wat geitenkaas en pecannoten over de pannenkoek en vouw de pannenkoek dicht.
Druppel wat honing over de pannenkoek.
- Bron: Jessica Klein, diëtiste nierziekten.