Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gepocheerde peer met gember

Dit recept voor gepocheerde peren met gember is zoet, kruidig en fris van smaak. Een smakelijk kalium- en zoutarm dessert dat ook nog eens zó klaar is.

Voedingswaarden (per portie)

1 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

150 mg kalium
peer om te pocheren met gember tot zoutarm gerecht
15 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 2 4 peren, niet te rijp
  • 4 eetlepels citroensaps
  • 2 stuk gemberwortel van circa 5 cm
  • 12 tot 7 eetlepels suikers
  • 1000 ml waters
  • 2 zakje vanillesuiker
  • 2 potje crème fraîche (125 ml) of slagroom

Werkwijze

1

Schil de peren, snij ze in vieren en verwijder het klokhuis.

2

Besprenkel de peren met het citroensap.

3

Schil de gemberwortel en snij deze in 4 plakken.

4

Breng de stukken gember, het water en het zakje vanillesuiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

5

Leg de stukken peer in het kookvocht en laat ze in 15 minuten op een klein vuurtje zacht worden. Ze moeten wel heel blijven!

6

Schep de peer met een schuimspaan uit het kookvocht en laat het vocht inkoken tot een siroop.

7

Schenk het over de peren en laat het afkoelen.

8

Verwijder dan de stukken gember.

9

Laat het geheel in de koelkast door en door koud worden.

10

Verdeel de peren over 4 bordjes en serveer het geheel met een lepel opgeklopte crème fraîche of slagroom

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!