Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pastasalade Niçoise

Dit recept voor een zoutarme pastasalade Niçoise is er eentje om er vaker bij te pakken. Het is namelijk gezond, fris, voedzaam en gewoon super lekker.

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,0.99 g zout (396 mg natrium),31 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

620 mg kalium,375 mg fosfaat
Zoutarme salade niçoise
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 150 g(volkoren) pasta: schelpjes of pipe rigate
  • 75 gsperziebonen (of haricots verts)
  • 2eieren
  • 150 gcherrytomaatjes
  • 100 gkomkommer
  • 3 zwarteolijven
  • 150 gtonijnmoot uit blik (op water)
  • 1 tlDyon mosterd
  • 2 elolijfolie
  • 1 elwijnazijn
  • +peper

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water.

2

Haal de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ca. 10 minuten gaar.

3

Breng water aan de kook, kook de eieren 7 minuten en spoel af met koud water. Schil de eieren en snijd ze in vieren.

4

Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de komkommer eerst in repen en daarna in stukjes.

5

Snijd de olijven in dunne ringetjes.

6

Klop een dressing van de mosterd, olijfolie en azijn.

7

Meng de pasta, tomaatjes, komkommerstukjes en de dressing door elkaar in een slaschaal.

8

Verdeel de tonijnmoot en sperziebonen over de pasta, bestrooi met tonijnringetjes, leg de partjes ei erop.

9

Bestrooi naar wens met versgemalen peper.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!