Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel af met koud water.
Pastasalade Niçoise
Dit recept voor een zoutarme pastasalade Niçoise is er eentje om er vaker bij te pakken. Het is namelijk gezond, fris, voedzaam en gewoon super lekker.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
2 personen
- 150 g(volkoren) pasta: schelpjes of pipe rigate
- 75 gsperziebonen (of haricots verts)
- 2eieren
- 150 gcherrytomaatjes
- 100 gkomkommer
- 3 zwarteolijven
- 150 gtonijnmoot uit blik (op water)
- 1 tlDyon mosterd
- 2 elolijfolie
- 1 elwijnazijn
- +peper
Werkwijze
Haal de puntjes van de sperziebonen en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Breng water aan de kook, kook de eieren 7 minuten en spoel af met koud water. Schil de eieren en snijd ze in vieren.
Snijd de cherrytomaatjes doormidden en snijd de komkommer eerst in repen en daarna in stukjes.
Snijd de olijven in dunne ringetjes.
Klop een dressing van de mosterd, olijfolie en azijn.
Meng de pasta, tomaatjes, komkommerstukjes en de dressing door elkaar in een slaschaal.
Verdeel de tonijnmoot en sperziebonen over de pasta, bestrooi met tonijnringetjes, leg de partjes ei erop.
Bestrooi naar wens met versgemalen peper.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





