Schil de asperges rondom (vanaf vlak onder het kopje naar beneden) en verwijder de houtachtige onderkant.
Pastasalade met asperges en ei
Is de aspergetijd weer aangebroken? Dan is het tijd voor dit zoutarme recept voor een pastasalade met asperges en ei. Fris, gezond en makkelijk.
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwitNierinformatie (per portie)
650 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 500 g verse witte asperges
- 300 g (volkoren) pasta, bijvoorbeeld pennes
- 2 2 eieren
- 2 1 citroen
- 2 eetlepel mayonaise
- 2 theelepel honing
- 2 (vers gemalen) peper
- 150 g rucola slas
- 4 plakjes beenhams
Werkwijze
Kook de asperges 5 minuten, laat ze vervolgens nog 10 minuten in het hete water staan.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water.
Kook ondertussen in een andere pan de eieren in 8 minuten hard. Spoel de eieren af met koud water, pel en snijd ze in parten.
Boen de citroen schoon en rasp 1 eetlepel van de citroenschil. Meng de geraspte citroenschil, 1 eetlepel verse citroensap, mayonaise en honing goed door elkaar voor de dressing. Breng op smaak met peper.
Meng de dressing door de pasta.
Giet de asperges af en snijd ze in stukjes.
Snijd de ham in reepjes.
Meng de asperges, eipartjes, rucola en ham door de pasta en verdeel over 2 borden.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.