Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Pastasalade met tonijn
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 300 gvolkoren pasta, bijv. penne of fusilli
- 3 gekookteeieren
- 3trostomaten
- 1 zoeteappel
- 4 stengelslente-ui
- 2 zongedroogdetomaten
- 1 blikjetonijn in water à g
- 7.5 gverse peterselie (half bakje à 15 g of handje)
- 2 eetlepelsyogonaise
- 2 theelepelskappertjes
- 75 gveldsla
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Breng ondertussen de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
Was de trostomaten en appel en snijd deze in blokjes.
Maak de lente-ui schoon; verwijder eerst eventuele lelijke, bruin of geel verkleurde buitenste bladeren. Snijd dan het kontje en het topje van de bovenste bladeren eraf. Was de lente-ui en snijd de lente-ui vervolgens in dunne ringen.
Snijd de zongedroogde tomaten zeer fijn.
Laat de tonijn uitlekken.
Snijd de peterselie fijn.
Meng de pasta in een grote schaal eerst met de yogonaise en voeg naar smaak peper toe.
Voeg de blokjes trostomaten, appel, lente-ui, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en veldsla toe en meng dit goed door elkaar.
Verdeel het ei erover en garneer met de peterselie.





