Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pastasalade met tonijn

Geniet van deze heerlijke pastasalade met tonijn en appel.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit, 0.98 g zout (385,14 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

120 mg kalium
pastasalade
25 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 600 g volkoren pasta, bijv. penne of fusillis
  • 6 gekookte eierens
  • 2 trostomaten
  • 2 zoete appel
  • 8 stengels lente-uis
  • 4 zongedroogde tomatens
  • 2 blikje tonijn in water à g
  • 10 g verse peterselie (half bakje à g of handje)
  • 4 eetlepels yogonaises
  • 2 (versgemalen) peper
  • 4 theelepels kappertjes
  • 150 g veldslas

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.

2

Breng ondertussen de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren in 7 minuten hard. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.

3

Was de trostomaten en appel en snijd deze in blokjes.

4

Maak de lente-ui schoon; verwijder eerst eventuele lelijke, bruin of geel verkleurde buitenste bladeren. Snijd dan het kontje en het topje van de bovenste bladeren eraf. Was de lente-ui en snijd de lente-ui vervolgens in dunne ringen.

5

Snijd de zongedroogde tomaten zeer fijn.

6

Laat de tonijn uitlekken.

7

Snijd de peterselie fijn.

8

Meng de pasta in een grote schaal eerst met de yogonaise en voeg naar smaak peper toe.

9

Voeg de blokjes trostomaten, appel, lente-ui, zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en veldsla toe en meng dit goed door elkaar.

10

Verdeel het ei erover en garneer met de peterselie.

  • Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!