Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; voeg het kruidenbuiltje toe aan het kookwater. Kook de doperwten in 5 minuten gaar. Kook de kipfilet in water met een kruidenbuiltje in 10 minuten gaar.
Pastasalade met kip, kappertjes en rozijnen
Zoutarm eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dit recept voor pastasalade met kip, kappertjes en rozijnen is namelijk heerlijk en toch zó klaar.
Voedingswaarden (per portie)
14 g eiwitNierinformatie (per portie)
350 mg kalium
10 ingrediënten
2 personen
- 120 g elleboogmacaronis
- 2 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
- 150 g diepvriesdoperwtens
- 150 g kipfilets
- 4 el rozijnens
- 4 el kappertjes
- 4 el zure rooms
- 2 el mayonaise
- 2 (versgemalen) peper
- 4 el peterselie, fijngehakts
Werkwijze
Neem de filets uit de pan en laat ze afkoelen. Snijd de kipfilet in stukjes. Wel de rozijnen in circa 3 eetlepels van het hete kookvocht van de kip.
Meng in een schaal de macaroni met de doperwten, kip, kappertjes en uitgelekte rozijnen door elkaar.
Roer de zure room, mayonaise en het citroensap tot een sausje. Breng het op smaak met (versgemalen) peper. Schep het sausje en de helft van de peterselie door het pastamengsel en strooi de rest van de peterselie over het gerecht.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.