Kook de pasta gaar in water met een kruidenbuiltje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en spoel ze af met koud water; af laten koelen.
Pastasalade met kipfilet, peultjes en mango
Laat die zomer maar komen! Dan is het weer tijd voor heerlijk zonnige maaltijden, zoals deze zoutarme pastasalade met kipfilet, peultjes en mango. Genieten!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

13 ingrediënten
2 personen
- 120 gpasta, bijvoorbeeld penne
- 1kruidenbuiltje
- 150 gpeultjes
- 200 gramkipfilet
- 1sjalotje
- 1 eetlepel(olijf)olie
- 2 eetlepelsfritessaus
- 2 eetlepelsyoghurt
- 1 eetlepelpijnboompitten
- +½ mango
- +vloeibaar bak en braadvet
- +¼ rode paprika
- +½ eetlepel kerrie
Werkwijze
Maak de peultjes schoon en kook ze gaar; af laten koelen.
Schil de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in stukjes. Gebruik het vruchtvlees van de halve mango.
Bak de kipfilet bruin en gaar in vloeibaar bak en braadvet. Snijd de kipfilet in stukjes en laat ze afkoelen.
Snijd de rode paprika in kleine stukjes.
Sausje: snipper de sjalot en fruit deze samen met de kerrie 1-2 minuten in de olie. Af laten koelen. Meng dit door de fritessaus en de yoghurt.
Rooster de pijnboompitten zonder olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag.
Meng de pasta, peultjes, mango, de stukjes kipfilet en de stukjes rode paprika door elkaar. Roer het sausje er voorzichtig door heen en strooi er tot slot de geroosterde pijnboompitten over.





