Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pastasalade met sperziebonen en tonijn

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

115 mg kalium
Sperziebonen
15 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 500 g (volkoren) schelpjespastas
  • 800 g sperziebonens
  • 640 g tonijnstukken in olijfolie (2 blikjes à 160 g)
  • 4 el citroensaps
  • 200 ml volle yoghurts
  • 2 (versgemalen) peper
  • 2 1 ui
  • 2 3 tomaten
  • 2 1 kropsla

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.

2

Giet de pasta en de sperziebonen af. Spoel ze af onder koud stromend water.

3

Pureer de inhoud van 1/3 blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper.

4

Meng de dressing door de pasta. Voeg vervolgens de sperziebonen toe.

5

Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Voeg bij de pasta en sperziebonen.

6

Laat de rest van de tonijn uitlekken, verdeel in stukjes en roer voorzichtig door de pastasalade.

7

Haal de slabladeren los en verdeel ze over de borden. Schep de pastasalade op de slabladeren.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!