Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
Pastasalade met sperziebonen en tonijn
Voedingswaarden (per portie)
32 g eiwitNierinformatie (per portie)
115 mg kalium
15 MIN
9 ingrediënten
2 personen
- 500 g (volkoren) schelpjespastas
- 800 g sperziebonens
- 640 g tonijnstukken in olijfolie (2 blikjes à 160 g)
- 4 el citroensaps
- 200 ml volle yoghurts
- 2 (versgemalen) peper
- 2 1 ui
- 2 3 tomaten
- 2 1 kropsla
Werkwijze
1
2
Giet de pasta en de sperziebonen af. Spoel ze af onder koud stromend water.
3
Pureer de inhoud van 1/3 blikje tonijn met olie met het citroensap en de yoghurt. Breng de dressing op smaak met (versgemalen) peper.
4
Meng de dressing door de pasta. Voeg vervolgens de sperziebonen toe.
5
Snipper de ui en snijd de tomaten in partjes. Voeg bij de pasta en sperziebonen.
6
Laat de rest van de tonijn uitlekken, verdeel in stukjes en roer voorzichtig door de pastasalade.
7
Haal de slabladeren los en verdeel ze over de borden. Schep de pastasalade op de slabladeren.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.