Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met burrata en courgette

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium),77.5 g koolhydraten,30.5 g vet,11.7 g verzadigde vetten,685 kcal

Nierinformatie (per portie)

680 mg kalium,435 mg fosfaat
pasta burrata
20 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 15 gramverse basilicum
  • 15 grampijnboompitten
  • 1 kleinteentje knoflook
  • 75 gramrucola
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 200 grampasta
  • 1courgette
  • 1 bolburrata (uitgelekt ongeveer 125 gram)
  • +keukenmachine of blender

Werkwijze

1

Bak de pijnboompitten kort in de koekenpan op laag vuur tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Wel blijven opletten, want ze zijn in no time zwart.

2

Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook en 1 handje rucola met 2 eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine en meng tot een pesto.

3

Kook de pasta volgens de verpakking.

4

Snijd ondertussen de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter.

5

Bak de courgette tot deze zacht en goudbruin is. U kunt de courgette ook aan paar minuten grillen i.p.v. bakken. Voeg eventueel wat zwarte peper toe.

6

Doe de pasta in een grote schaal, voeg hier de pesto, de courgette en overige rucola aan toe en roer goed om.

7

Leg de bol burrata bovenop en breek een beetje open. Verdeel aan tafel het gerecht over de borden en trek hierbij de burrata verder uit elkaar.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!