Bak de pijnboompitten kort in de koekenpan op laag vuur tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Wel blijven opletten, want ze zijn in no time zwart.
Pasta met burrata en courgette
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
2 personen
- 15 gramverse basilicum
- 15 grampijnboompitten
- 1 kleinteentje knoflook
- 75 gramrucola
- 2 eetlepelsolijfolie
- 200 grampasta
- 1courgette
- 1 bolburrata (uitgelekt ongeveer 125 gram)
- +keukenmachine of blender
Werkwijze
Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook en 1 handje rucola met 2 eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine en meng tot een pesto.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijd ondertussen de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
Bak de courgette tot deze zacht en goudbruin is. U kunt de courgette ook aan paar minuten grillen i.p.v. bakken. Voeg eventueel wat zwarte peper toe.
Doe de pasta in een grote schaal, voeg hier de pesto, de courgette en overige rucola aan toe en roer goed om.
Leg de bol burrata bovenop en breek een beetje open. Verdeel aan tafel het gerecht over de borden en trek hierbij de burrata verder uit elkaar.





