Bak de pijnboompitten kort in de koekenpan op laag vuur tot ze een mooi lichtbruin kleurtje hebben. Wel blijven opletten, want ze zijn in no time zwart.
Pasta met burrata en courgette
Een heerlijke, simpele pasta met burrata, courgette en verse basilicum.
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwit, 0.38 g zout (149,34 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
680 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 30 gram verse basilicums
- 30 gram pijnboompittens
- 2 klein teentje knoflook
- 150 gram rucolas
- 4 eetlepels olijfolies
- 400 gram pastas
- 2 courgette
- 2 bol burrata (uitgelekt ongeveer gram)
- 2 keukenmachine of blender
Werkwijze
Doe de pijnboompitten, basilicum, knoflook en 1 handje rucola met 2 eetlepels olijfolie in een blender of keukenmachine en meng tot een pesto.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijd ondertussen de courgette in plakjes van ongeveer een halve centimeter.
Bak de courgette tot deze zacht en goudbruin is. U kunt de courgette ook aan paar minuten grillen i.p.v. bakken. Voeg eventueel wat zwarte peper toe.
Doe de pasta in een grote schaal, voeg hier de pesto, de courgette en overige rucola aan toe en roer goed om.
Leg de bol burrata bovenop en breek een beetje open. Verdeel aan tafel het gerecht over de borden en trek hierbij de burrata verder uit elkaar.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)