Bak de kipfilet in een scheutje olijfolie of vloeibare boter gaar.
Pasta met pulled chicken en witlof
Het is genieten geblazen met dit zout- en kaliumarme recept. De combinatie van pulled chicken en witlof is verrassend, maar oh zo lekker. Favoriete pasta erbij en aanvallen maar.
Voedingswaarden (per portie)
29 g eiwitNierinformatie (per portie)
955 mg kalium
9 ingrediënten
2 personen
- 500 gram kipfilets
- 600 gram volkorenpastas
- 2 1 ui, gesnipperd
- 2 teentje knoflook
- 1200 gram witlofs
- 4 eetlepels olijfolies
- 250 gram Mon Chous
- 20 gram verse basilicums
- 2 peper naar smaak
Werkwijze
Trek de gare kip met 2 vorken in plukjes uit elkaar en verzamel deze plukjes pulled chicken op een bord of in een schaaltje en dek af met aluminiumfolie.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui en de knoflook en snijd de verse basilicum fijn.
Haal de onderkant van de stronken witlof af en snijd de stronk in vieren. Verwijder de harde kern en snijd de witlof in dunne reepjes.
Fruit de ui en de knoflook met een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan.
Voeg vervolgens de witlof en pulled chicken toe en bak 2 minuten mee.
Doe de Mon Chou erbij samen met de fijngesneden basilicum en verwarm nog 1-2 minuten op laag vuur.
Voeg peper toe naar smaak. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop.
Garneer eventueel met een extra blaadje basilicum.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.