Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met courgette en champignons

Dit recept voor een pasta met courgette en champignons is lekker simpel en bovendien zoutarm. Ideaal als je geen zin hebt in uitgebreid koken.

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

107 mg kalium
geopende zak met macaroni
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 600 g (volkoren)pastas
  • 600 g kipfilets
  • 500 g champignons
  • 2 2 courgettes
  • 4 el olijfolies
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 el citroensaps
  • 500 ml crème fraîches
  • 30 g basilicums

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd vervolgens de kipfilet en de courgette in blokjes en de champignons in plakjes.

3

Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie met de 2 teentjes geperste knoflook en fruit dit aan.

4

Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak rondom bruin op middelhoog vuur.

5

Voeg de champignons toe en na 3-4 minuten de blokjes courgette en bak dit 5 minuten.

6

Zet het vuur uit en voeg vervolgens de crème fraîche en het citroensap toe aan de hapjespan.

7

Snijd de basilicum fijn en roer dit door de saus.

8

Voeg naar smaak wat peper toe.

9

Roer alles goed door elkaar en schep vervolgens de pasta erdoor. Garneer met een paar basilicumblaadjes. 

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!