Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met gehakt en spruitjes

Met deze zoutarme pasta met spruitjes en gehakt heb je het beste van twee werelden: de Hollandse spruit en pasta uit Italië. Je zult zien hoe je ondanks het gebrek aan zout toch een smakelijke pasta op tafel zet.

Voedingswaarden (per portie)

33 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium,420 mg fosfaat
Diep bord met rauwe spruitjes
30 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 250 gkleine schoongemaakte spruitjes
  • 200 grundergehakt
  • 1ei
  • 2beschuiten
  • 2 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
  • 120 gspiraalmacaroni
  • 4 eetlepelscrème fraîche
  • +(versgemalen) peper
  • +½ theelepel nootmuskaat
  • +fijngehakte peterselie

Werkwijze

1

Kook de spruitjes 5 minuten in water en giet ze af.

2

Meng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, de peper en de nootmuskaat.

3

Verhit in een braadpan het bak- en braadvet en bak de gemaakte gehaktballetjes rondom bruin.

4

Voeg de spruitjes toe en bak deze nog circa 5 minuten mee.

5

Kook de spiraalmacaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

6

Voeg de crème fraîche toe aan de gehaktballetjes en de spruitjes.

7

Roer er de gare spiraalmacaroni door.

8

Breng het gerecht op smaak met (versgemalen) peper en fijngehakte peterselie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!