Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met kip en courgette

Zin in een smaakvol en gezond pastagerecht? Deze pasta met kip en courgette is perfect voor een zoutarm dieet en staat snel op tafel. Ideaal voor een snelle doordeweekse avond of een ontspannen weekenddiner!

Voedingswaarden (per portie)

36 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

110 mg kalium
Spaghetti
30 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 400 g (volkoren) pastas
  • 400 g kippendijs
  • 2 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 courgette
  • 300 g cherry of mini roma tomatens
  • 4 el olijfolies
  • 200 ml kookrooms
  • 2 Italiaanse kruiden* en evt een mespuntje paprika poeder
  • 40 g Parmezaanse kaas

Werkwijze

1

Kook de pasta in ruim kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de kippendij in blokjes, snipper de ui, pers de knoflook, snijd de courgette in halve ringen en halveer de tomaten.

3

Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui kort.

4

Doe vervolgens de kippendij erbij en bak goudbruin.

5

Voeg de courgette en tomaten toe en bak dit 4-5 minuten.

6

Doe de kookroom erbij en verhit nog 2 minuten.

7

Voeg wat Italiaanse kruiden en paprika poeder naar smaak toe. Breng eventueel extra op smaak met wat peper.

8

Voeg de pasta toe aan de sauspan en roer goed door.

9

Bij het serveren kunt je (eventueel) de Parmezaanse kaas erover strooien. 

  • Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein).

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!