Bak de blokjes kipfilet gaar in de hete olie en voeg de kruiden en fijngesneden groenten toe, behalve de broccoliroosjes. Bak de groenten circa 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar worden.
Risotto met groenten en kip
Lekker, voedzaam en zoutarm, dat is dit recept voor risotto met kip en groenten. Bovendien past het recept bij ieder seizoen. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
25 g eiwitNierinformatie (per portie)
870 mg kalium
35 MIN
12 ingrediënten
2 personen
- 300 g blokjes kipfilets
- 4 el (olijf)olies
- 4 el kerries
- 2 mespunt knoflookpoeder
- 4 el paprikapoeders
- 2 kleine ui, fijngehakt
- 400 g prei, in ringens
- 2 6 worteltjes, in stukjes
- 300 g langkorrelrijsts
- NaN 300 ml waters
- 200 g broccoli, in kleine roosjes
- 2 bieslook (optioneel)
Werkwijze
1
2
Kook de broccoliroosjes in een beetje water in circa 2 minuten beetgaar.
3
Schep na circa 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel wat fijngesneden bieslook over de risotto.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.