Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Risotto met groenten en kip

Lekker, voedzaam en zoutarm, dat is dit recept voor risotto met kip en groenten. Bovendien past het recept bij ieder seizoen. Handig!

Voedingswaarden (per portie)

25 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

870 mg kalium
Zoutarme risotto met kip en groenten in een diep risottobord
35 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 300 g blokjes kipfilets
  • 4 el (olijf)olies
  • 4 el kerries
  • 2 mespunt knoflookpoeder
  • 4 el paprikapoeders
  • 2 kleine ui, fijngehakt
  • 400 g prei, in ringens
  • 2 6 worteltjes, in stukjes
  • 300 g langkorrelrijsts
  • NaN 300 ml waters
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 2 bieslook (optioneel)

Werkwijze

1

Bak de blokjes kipfilet gaar in de hete olie en voeg de kruiden en fijngesneden groenten toe, behalve de broccoliroosjes. Bak de groenten circa 5 minuten mee. Voeg de rijst toe en bak deze 2 minuten mee. Giet het water erbij en laat de rijst op laag vuur in circa 20 minuten gaar worden.

2

Kook de broccoliroosjes in een beetje water in circa 2 minuten beetgaar.

3

Schep na circa 15 minuten de broccoliroosjes door de rijst. Strooi eventueel wat fijngesneden bieslook over de risotto.

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!