Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met kerrie-kokossaus

Door een beetje kerrie en kokos aan je pastasaus toe te voegen, heb je een bijzondere smaak te pakken!

Voedingswaarden (per portie)

3 g eiwit,0.13 g zout (52 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

200 mg kalium,80 mg fosfaat
kokos
20 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 150 gpasta
  • 150 mlhalfvolle melk
  • 1 tlnatriumarme bouillonpoeder
  • 2 elmaïzena
  • 1 elkerrie
  • 2 elkokos, gemalen
  • +vloeibaar bak- en braadvet

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de melk aan de kook met bouillonpoeder.

2

Roer de maïzena in een kommetje glad met wat koude melk. Bind daarmee de melk en laat even doorkoken.

3

Verhit het baken braadvet in een koekenpan en fruit daarin de kerrie. Voeg de kokos toe en bak dit even mee. Voeg dit mengsel toe aan de saus en roer goed door.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!