Schil de uien en laat ze 20 minuten in kokend water voorgaren.
Italiaanse uien met gehakt
Dit zout- en kaliumarme recept voor Italiaanse uien met gehakt is een feestje van smaak én geur. Goed te combineren met pasta of couscous.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 4 extragrote witte uien
- 300 gramhalf om half gehakt
- 100 gramEmmentaler, geraspt
- 2eieren
- 5 eetlepelspaneermeel
- 3 eetlepelsboter
- 3 eetlepelsolijfolie
- +zwarte peper, vers gemalen
- +verse tijm
Werkwijze
Halveer de uien en hol ze uit.
Hak de vrijgekomen stukken ui klein.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Braad het gehakt in een braadpan en laat het overtollig vet afdruipen.
Roer de kleingehakte ui, de emmentaler en 1 ei door het gehakt.
Breng op smaak met zwarte peper.
Vul de uihelften met het gehaktmengsel.
Klop het tweede ei los en verdeel dit over de met gehakt gevulde uien.
Bestrooi de uihelften met paneermeel en doe op elke helft een klontje boter.
Laat de uien in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten gaar worden.
Garneer met verse tijm.




