Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met broccolipesto

Een klassieke combinatie pasta, pesto en broccoli.

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,150 mg fosfaat
basilicum
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 200 gbroccoli
  • 75 mlolijfolie
  • 1sjalotje
  • 1 teentjeknoflook
  • 1 elkappertjes
  • 7amandelen
  • 15 gvers basilicum
  • 1 elParmezaanse kaas
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Maak de broccoli schoon, snijd de roosjes eraf en de stelen in stukken. Kook de broccoli 2 minuten in kokend water. Giet de groente af.

2

Pel het sjalotje en de knoflook. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit het gesnipperde sjalotje en de fijngesneden knoflook. Doe de broccoli erbij en schep het geheel goed om. Doe een deksel op de pan. Laat de inhoud 15 minuten zachtjes pruttelen; voeg wat water toe indien het mengsel te droog wordt.

3

Pureer het broccolimengsel in een keukenmachine of met een staafmixer. Meng de rest van de olie met de kappertjes, amandelen, het basilicum en de peper. Hak het mengsel grof en roer het door het broccolimengsel.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!