Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met bolognesesaus

Pastafans opgelet: dankzij dit recept voor pasta met zoutarme bolognesesaus kun je ook met een zoutarm dieet nog volop genieten van je favoriete Italiaanse maaltijd. Buon appetito!

Voedingswaarden (per portie)

22 g eiwit,0.9 g zout (360 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,200 mg fosfaat
Zoutarme pasta met bolognesesaus op een bord
50 MIN

15 ingrediënten

2 personen

  • 150 gpasta
  • 150 ggehakt
  • 2 plakjesontbijtspek, in stukjes
  • 2 elolijfolie
  • 1ui, gesnipperd
  • 2worteltjes, fijngesneden
  • 1 stengelbleekselderij, gesneden
  • 2 teentjesknoflook, uitgeperst
  • 1 elbloem
  • 100 mlwitte wijn
  • 100 mlwater
  • 1laurierblaadje
  • 2 elbasilicum, fijngeknipt
  • 2 eltomatenpuree
  • +(versgemalen) peper

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Bak het gehakt en ontbijtspek in de olijfolie tot het vlees bruin en rul is.

3

Voeg de ui, wortel en bleekselderij en het uitgeperste teentje knoflook toe aan het vlees en bak dit even mee. Strooi de bloem erover en voeg al roerende de wijn en het water toe. Voeg de kruiden en tomatenpuree toe en laat de saus circa 30 minuten stoven.  

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!