Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Pasta met avocadopesto en broccoli

Lekker en voedzaam, dat is dit recept voor zoutarme pasta met avocadopesto en broccoli. Bovendien is het niet moeilijk te maken. Wel zo fijn!

Voedingswaarden (per portie)

23 g eiwit,0.42 g zout (168 mg natrium),31 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1170 mg kalium,530 mg fosfaat
avocado
25 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 200 g(volkoren) pasta
  • 300 gbroccoliroosjes
  • 1citroen, schoongeboend
  • 1avocado
  • 1 flinkehand verse basilicum (ca. 20 g)
  • 2 teentjesknoflook
  • 25 gpijnboompitten
  • 30 ggeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 elolijfolie
  • +versgemalen peper

Werkwijze

1

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Bewaar bij het afgieten van de pasta ¼ kopje water voor de pesto.

2

Kook de broccoliroosjes in circa 8 minuten gaar.

3

Rasp een halve schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snij in reepjes. Lepel de reepjes uit de schil.

4

Voeg in een keukenmachine de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, schilrasp van halve citroen, sap van de hele citroen en wat versgemalen peper toe. Mix alles goed fijn en voeg nu al mixend geleidelijk de olijfolie toe en meng het tot een gladde massa. Voeg daarna de avocado en het overgebleven pasta water toe. Mix alles nog een keer goed door.

5

Voeg de saus toe aan de gekookte pasta en schep de pasta goed om, zodat deze volledig met de saus bedekt is. Doe tot slot de broccoli bij de pasta en serveer.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!