Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaal in met olie. Halveer de paprika’s en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Paprika gevuld met gehakt
Dit recept voor paprika gevuld met zoutarm gehakt is eigenlijk altijd goed. En terwijl het gerecht in de oven staat, kun je alvast de afwas doen. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
26 g eiwit,0.69 g zout (276 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
760 mg kalium,290 mg fosfaat

40 MIN
7 ingrediënten
2 personen
- 2paprika’s
- 200 grundergehakt
- 1 tlgreen currypoeder (blikje Jonnie Boer)
- 1ei
- 3 elpaneermeel
- 1lente-uitje, fijngesneden
- 2 elrozijnen
Werkwijze
1
2
Voeg aan het gehakt de green currypoeder, het ei, de paneermeel, de lente-ui en de rozijnen en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehakt in 4 porties en vul er de paprikahelften mee.
3
Zet de paprikahelft in een ovenschaal en dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de schaal in de oven. Verwijder de aluminiumfolie na 20 minuten en laat het geheel nog ca. 15 minuten in de oven staan tot het gehakt bruin kleurt.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.





