Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gevulde paprika's

Voedingswaarden (per portie)

21 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,250 mg fosfaat
paprika rood en geel
60 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 2paprika’s
  • 1 kleineui, gesnipperd
  • 2 teentjesknoflook, uitgeperst
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 200 grundergehakt
  • 2 elgekookte rijst of paneermeel
  • 2 elpeterselie, fijngehakt
  • +paprikapoeder

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

2

Fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook in het bak- en braadvet en voeg er wat paprikapoeder aan toe. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, de rijst of het paneermeel en wat fijngehakte peterselie. Vul hiermee de paprikahelften.

3

Leg de gevulde paprikahelften in een ovenvast schaaltje met een laagje water erin. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de paprika in circa 30-45 minuten gaar worden.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!