Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gevulde paprika's

Paprika's uit de oven, gevuld met gehakt!

Voedingswaarden (per portie)

21 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

750 mg kalium,250 mg fosfaat
paprika rood en geel
60 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 2paprika’s
  • 1 kleineui, gesnipperd
  • 2 teentjesknoflook, uitgeperst
  • 2 elvloeibaar bak- en braadvet
  • 200 grundergehakt
  • 2 elgekookte rijst of paneermeel
  • 2 elpeterselie, fijngehakt
  • +paprikapoeder

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de paprika in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

2

Fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook in het bak- en braadvet en voeg er wat paprikapoeder aan toe. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, de rijst of het paneermeel en wat fijngehakte peterselie. Vul hiermee de paprikahelften.

3

Leg de gevulde paprikahelften in een ovenvast schaaltje met een laagje water erin. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de paprika in circa 30-45 minuten gaar worden.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!