Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Paprika gazpacho

Ben je op zoek naar een fris en eenvoudig bijgerecht? Probeer dan eens dit recept voor kalium- en zoutarme gazpacho. Tip: maak het een dag van te voren.

Voedingswaarden (per portie)

6 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

250 mg kalium,100 mg fosfaat
Zoutarme paprika gazpacho
15 MIN

13 ingrediënten

6 personen

  • 1 rodepaprika
  • 2 gelepaprika’s
  • 1 rodepeper
  • 2 teentjesknoflook
  • 1ui
  • 1½ sneetje brood zonder korst
  • 4 eetlepelsazijn
  • 100 mlolijfolie extra vierge
  • 1 bolmozzarella, in blokjes gesneden
  • +½ komkommer
  • +fijngesneden peterselie
  • +fijngesneden maggiplant
  • +peper

Werkwijze

1

Maak de paprika’s en peper schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukken.

2

Maal de paprika, knoflook, ui en komkommer fijn in de blender.

3

Week het brood in 100 ml water en knijp het uit.

4

Doe de azijn en olie bij de groenten in de blender en maal nog 30 seconden.

5

Voeg wat water toe als de soep te dik is.

6

Breng op smaak met vers gemalen peper.

7

Verdeel de soep over 6 kommen.

8

Verdeel de mozzarella, peterselie en maggiplant erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!