Verwarm de oven voor op 200 graden.
Frittata met pompoen, paprika, geitenkaas en walnoten
Zet een kleurrijke en voedzame maaltijd op tafel met deze frittata met pompoen, paprika, geitenkaas en walnoten. Dit gerecht zit boordevol groenten en wordt perfect aangevuld met de romige geitenkaas en knapperige walnoten. Eenvoudig te bereiden, zoutarm en ideaal voor elke gelegenheid – van lunch tot diner!
Voedingswaarden (per portie)
23 g eiwit, 0.75 g zout (294,75 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
970 mg kalium
11 ingrediënten
2 personen
- 800 g vastkokende aardappelens
- 1000 g flespompoens
- 6 middelgrote uiens
- 2 groene paprika
- 2 tl gedroogde rozemarijn
- 8 el olijfolies
- 2 eieren
- 4 tl pepers
- 4 tenen knoflook
- 250 g verse geitenkaas naturel +
- 120 g walnotens
Werkwijze
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm. Snijd de pompoen in blokjes van 1 cm en de uien in halve ringen. Snijd de paprika doormidden, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in stukjes van 1 cm.
Meng de aardappel, pompoen, ui, paprika met de rozemarijn en olie in de ovenschaal en rooster ca. 20 minuten in het midden van de oven.
Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
Klop ondertussen de eieren los met 50 ml water en peper. Pers de knoflook en meng erdoor. Verkruimel de geitenkaas.
Haal de ovenschaal uit de oven, schep de groenten om en verdeel de geitenkaas erover. Schenk het eimengsel over de groenten. Bak nog ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
Haal de frittata uit de oven en verdeel de walnoten met de platte kant naar beneden erover. Druk ze een beetje in de frittata.
Bak nog 10 minuten tot het ei gestold en de frittata mooi bruin is aan de randen.
Snijd de frittata in 4 porties en serveer direct.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein)