Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Groentespread van tuinbonen, spinazie en groene paprika

Zoutarm en lekker beleg is niet makkelijk te vinden. De oplossing? Bijvoorbeeld dit recept voor zoutarme groentespread van tuinbonen, spinazie en groene paprika.

Voedingswaarden (per portie)

2 g eiwit, 0.08 g zout (31,44 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

143 mg kalium
Spinazie voor zoutarme groentespread
15 MIN

7 ingrediënten

2 personen

  • 2 ½ groene paprika (van ongeveer 80 g)
  • 2 stengel bosui (van ongeveer 15 g)
  • 260 gram (uitlekgewicht) tuinbonens
  • 200 gram verse spinazies
  • 2 tl citroensap
  • 2 ½ tl kerriepoeder
  • 2 ½ tl peper

Werkwijze

1

Snijd de paprika en bosui in kleine stukjes.

2

Spoel de tuinbonen af onder de kraan.

3

Voeg de tuinbonen, de paprika en de verse spinazie samen in een grote kom.

4

Pureer de ingrediënten met de staafmixer totdat er een gladde massa ontstaat.

5

Voeg de gesneden bosui toe.

6

Breng de groentespread op smaak met de citroensap, kerriepoeder en peper.

7

Besmeer bijvoorbeeld een boterham of cracker met een dikke laag van de groentespread.

  • Bron:  Lotte Gielens, Bibi Klomp, Mignon de Maillie en Lotte Winkelmolen, studenten Voeding en diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!