Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Makkelijke macaroni
Als je geen inspiratie hebt, is het fijn om een makkelijk basisrecept te hebben. Dit recept voor makkelijke en zoutarme macaroni is er zo een. Het is ook nog eens lekker!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

15 ingrediënten
4 personen
- 300 gvolkoren macaroni
- 2 eetlepelsolijfolie
- 1ui
- 2 tenenknoflook
- 300 grundergehakt
- 1 zakItaliaanse roerbakgroente à g
- 2 theelepelspaprikapoeder
- 0.5 theelepelcayennepeper
- 1 theelepelgedroogde tijm
- 1 theelepellaurierpoeder
- 1 theelepelgedroogde bieslook
- 1 eetlepelItaliaanse kruiden zonder zout
- 1 blikjetomatenpuree (140 g)
- 100 mlwater
- +geraspte kaas
Werkwijze
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
Verhit in een wok of hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.
Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul.
Voeg de roerbakgroente toe en bak het geheel een paar minuten mee.
Schep de paprikapoeder, cayennepeper, tijm, laurierpoeder, bieslook en Italiaanse kruiden door het gehaktmengsel, gevolgd door de tomatenpuree en het water. Bak een paar minuten al roerend.
Meng de gekookte macaroni door saus.
Serveer met wat geraspte kaas





