Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Makkelijke macaroni

Als je geen inspiratie hebt, is het fijn om een makkelijk basisrecept te hebben. Dit recept voor makkelijke en zoutarme macaroni is er zo een. Het is ook nog eens lekker!

Voedingswaarden (per portie)

31 g eiwit,0.69 g zout (276 mg natrium),60 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

1300 mg kalium,620 mg fosfaat
Rode pan met zoutarme macaroni
20 MIN

15 ingrediënten

4 personen

  • 300 gvolkoren macaroni
  • 2 eetlepelsolijfolie
  • 1ui
  • 2 tenenknoflook
  • 300 grundergehakt
  • 1 zakItaliaanse roerbakgroente à g
  • 2 theelepelspaprikapoeder
  • 0.5 theelepelcayennepeper
  • 1 theelepelgedroogde tijm
  • 1 theelepellaurierpoeder
  • 1 theelepelgedroogde bieslook
  • 1 eetlepelItaliaanse kruiden zonder zout
  • 1 blikjetomatenpuree (140 g)
  • 100 mlwater
  • +geraspte kaas

Werkwijze

1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3

Verhit in een wok of hapjespan de olijfolie en fruit de ui en knoflook aan.

4

Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul.

5

Voeg de roerbakgroente toe en bak het geheel een paar minuten mee.

6

Schep de paprikapoeder, cayennepeper, tijm, laurierpoeder, bieslook en Italiaanse kruiden door het gehaktmengsel, gevolgd door de tomatenpuree en het water. Bak een paar minuten al roerend.

7

Meng de gekookte macaroni door saus.

8

Serveer met wat geraspte kaas

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!