Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Bread and butter pudding
Misschien ken je het als broodpudding; wij noemen dit Engelse toetje bread and butter pudding. Een makkelijk, lekker, duurzaam en zoutarm recept.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

10 ingrediënten
4 personen
- 4 sneetjesoud (bruin) brood
- 50 grozijnen
- 30 glichtbruine basterdsuiker
- 1ei
- 200 mlhalfvolle melk
- 1sinaasappel
- +ongezouten roomboter of dieetmargarine
- +½ theelepel kaneelpoeder
- +(eventueel een scheutje Grand Marnier)
- +crème fraîche of slagroom
Werkwijze
Snij de korstjes van het brood.
Snij de sneetjes diagonaal doormidden en besmeer ze aan beide kanten met ongezouten roomboter of dieetmargarine
Was de rozijnen, dep ze droog en meng er de kaneel en de lichtbruine basterdsuiker door.
Leg de sneetjes brood in een kleine ingevette ovenschaal (inhoud: 1⁄2 liter)
Strooi het rozijnenmengsel daartussen.
Klop het ei met de melk, sinaasappelrasp en sinaasappelsap door elkaar en giet dit mengsel over het brood.
Zet de schaal in het midden van de oven tot de inhoud goudbruin en gaar is. Dit duurt 25 tot 30 minuten.





