Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Bread and butter pudding

Misschien ken je het als broodpudding; wij noemen dit Engelse toetje bread and butter pudding. Een makkelijk, lekker, duurzaam en zoutarm recept.

Voedingswaarden (per portie)

7 g eiwit,0.62 g zout (248 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

300 mg kalium,160 mg fosfaat
Oud brood voor bread and butter pudding of broodpudding
40 MIN

10 ingrediënten

4 personen

  • 4 sneetjesoud (bruin) brood
  • 50 grozijnen
  • 30 glichtbruine basterdsuiker
  • 1ei
  • 200 mlhalfvolle melk
  • 1sinaasappel
  • +ongezouten roomboter of dieetmargarine
  • +½ theelepel kaneelpoeder
  • +(eventueel een scheutje Grand Marnier)
  • +crème fraîche of slagroom

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2

Snij de korstjes van het brood.

3

Snij de sneetjes diagonaal doormidden en besmeer ze aan beide kanten met ongezouten roomboter of dieetmargarine

4

Was de rozijnen, dep ze droog en meng er de kaneel en de lichtbruine basterdsuiker door.

5

Leg de sneetjes brood in een kleine ingevette ovenschaal (inhoud: 1⁄2 liter)

6

Strooi het rozijnenmengsel daartussen.

7

Klop het ei met de melk, sinaasappelrasp en sinaasappelsap door elkaar en giet dit mengsel over het brood.

8

Zet de schaal in het midden van de oven tot de inhoud goudbruin en gaar is. Dit duurt 25 tot 30 minuten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!