Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip met pesto en mozzarella uit de oven

Met dit recept zet je een zoutarme kipschotel met een Italiaans tintje op tafel. Lekker met mozzarella en zelfgemaakte pesto!

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

520 mg kalium
Potje met zelfgemaakte zoutarme pesto
10 MIN

6 ingrediënten

2 personen

  • 4 kippendijen of kipfilets
  • 4 eetlepels zelfgemaakte pesto (zie verderop in dit recept)
  • 2 1 tomaat
  • 150 g mozzarella (halve bol)
  • 2 versgemalen peper
  • 300 g volkorenpastas

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Snij de kip aan de zijkanten open en vul deze ieder met 1 eetlepel zelfgemaakte pesto. Vouw de kip dicht. Zet eventueel vast met een cocktailprikker.

3

Was de tomaat en snijd in plakjes.

4

Leg de kip samen met de plakjes tomaat in een ovenschaal en laat deze in ongeveer 30 minuten gaar worden in de voorverwarmde oven.

5

Snijd de mozzarella in plakken leg deze na 15 minuten op de kip in de oven.

6

Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking gaar.

7

Verdeel de pasta over de borden. Leg de kip met mozzarella en tomaat op de pasta.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!