Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip met groenten in aluminiumfolie

Dit zoutarme kipgerecht heb je in een handomdraai gemaakt. Ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

900 mg kalium
groenten op bord
60 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 4 sjalotjes (of een kleine ui)
  • 4 rode paprikas
  • 2 lente-uitjes (of een stukje prei)
  • 4 stengels bleekselderijs
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kippenpoten, zonder vel
  • 4 tl kerries
  • 2 (versgemalen) peper  

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukken.

2

Verdeel de groenten over twee grote stukken aluminiumfolie. Leg de kippenpoten erop en bestrooi ze met kerrie en (versgemalen) peper. Leg een gesnipperd teentje knoflook bovenop en vouw de folie goed dicht.

3

Leg de kippakketjes in het midden van de voorverwarmde oven en laat het geheel in circa 50 minuten gaar worden.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!