Warm de oven voor op 190 graden.
Kip met honing en citroen
Het water loopt ons al in de mond als we denken aan dit zoutarme recept voor kip met honing en citroen. Een heerlijk smeuïg gerecht, lekker met boontjes.
Voedingswaarden (per portie)
32 g eiwitNierinformatie (per portie)
100 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 2 citroen
- 4 eetlepels vloeibaar bak- en braadvets
- 2 teentje knoflook
- 4 eetlepels honings
- 2 theelepel gedroogde tijm
- 2 peper (uit de pepermolen)
- 8 drumsticks zonder vels
- 500 gram geschilde krieltjes
Werkwijze
Boen de citroen goed schoon. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in parten.
Verwarm het vloeibare bak- en braadvet zachtjes en pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg het citroensap, de honing, de tijm en gemalen peper toe en roer het goed door elkaar.
Leg de drumstick in een ovenvaste schaal. Leg de krieltjes en de partjes citroen rondom de kip.
Druppel het honing/citroenmengsel over de kip en krieltjes.
Laat de drumsticks in het midden van de hete oven in ca. 40 minuten gaar en bruin worden.
Draai de drumsticks eenmaal om en schep de aardappelpartjes ook een keer om.