Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip met muntmarinade

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit,0.25 g zout (100 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,280 mg fosfaat
munt
30 MIN

9 ingrediënten

4 personen

  • 1citroen
  • 3 eetlepelsolijfolie voor marinade
  • 4laurierblaadjes, verkruimeld
  • 1 teenknoflook, geperst
  • 1 bosjemunt, fijngesneden
  • 4 kipfiletsvan ongeveer gram per stuk
  • 3 eetlepelsolie om in te bakken
  • 1bosui, in ringetjes
  • +verse gemalen peper

Werkwijze

1

Pers de citroen uit. Roer er olijfolie, laurierblaadjes, knoflook en de helft van de munt door

2

Maak op smaak met vers gemalen peper

3

Snijd de kipfilet in de lengte open en wrijf het in met de muntmarinade Laat de kipfilets afgedekt in de koelkast ongeveer 2 uur intrekken

4

Schep de filets af en toe om

5

Haal de kipfilets uit de marinade

6

Dep ze droog met keukenpapier

7

Verhit de olie en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar

8

Meng de rest van de munt met bosui

9

Strooi dit kruidenmengsel over de kip ter garnering

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!