Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip met muntmarinade

Voedingswaarden (per portie)

29 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium
munt
30 MIN

9 ingrediënten

2 personen

  • 2 1 citroen
  • 6 eetlepels olijfolie voor marinades
  • 2 4 laurierblaadjes, verkruimeld
  • 2 teen knoflook, geperst
  • 2 bosje munt, fijngesneden
  • 8 kipfilets van ongeveer 125 gram per stuks
  • 6 eetlepels olie om in te bakkens
  • 2 1 bosui, in ringetjes
  • 2 verse gemalen peper

Werkwijze

1

Pers de citroen uit. Roer er olijfolie, laurierblaadjes, knoflook en de helft van de munt door

2

Maak op smaak met vers gemalen peper

3

Snijd de kipfilet in de lengte open en wrijf het in met de muntmarinade Laat de kipfilets afgedekt in de koelkast ongeveer 2 uur intrekken

4

Schep de filets af en toe om

5

Haal de kipfilets uit de marinade

6

Dep ze droog met keukenpapier

7

Verhit de olie en bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar

8

Meng de rest van de munt met bosui

9

Strooi dit kruidenmengsel over de kip ter garnering

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!