Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes van ca 3 cm. Snijd de pompoen in blokjes (of koop deze in blokjes).
Stoofpotje met kip en pompoen
Laat de winter maar komen met dit recept voor een goedgevuld, zoutarm stoofpotje. De combinatie van kip met kruidige groenten verwarmt volop. Geniet ervan!
Voedingswaarden (per portie)
29 g eiwitNierinformatie (per portie)
125 mg kalium
13 ingrediënten
2 personen
- 800 g kipfilets
- 1200 g pompoens
- 400 g sperziebonens
- 6 teentjes knoflook
- 2 rode chilipeper
- 2 stukje gemberwortel (50 g)
- 2 blikje tomatenpuree (70 g)
- 2 el koriander (gemalen)
- 2 tl komijn (gemalen)
- 2 4 el zonnebloemolie
- 2 blikje kokosmelk (500 ml)
- 2 handje verse munt
- 2 handje verse koriander
Werkwijze
Haal de sperziebonen af en kook ze in 10 minuten beetgaar.
Pel de knoflook en halveer de teentjes.
Halveer het pepertje en verwijder de zaadjes (of niet, als je van pittig houdt).
Doe de knoflook, chilipeper, gember, tomatenpuree, gemalen koriander en gemalen komijn in een blender en mix tot een kruidenpasta (je kunt voor het maken van de kruidenpasta ook een vijzel gebruiken; snijd dan de ingrediënten eerst in kleine stukjes. Meer werk, maar ook meer smaak).
Verwarm de olijfolie in een braadpan, voeg de kruidenpasta toe en laat 5 minuten sudderen (niet laten aanbakken).
Voeg de kipblokjes toe en laat de kip aan alle kanten bruin worden.
Giet de kokosmelk bij de kip, voeg de pompoenblokjes toe en laat op matig vuur met het deksel op de pan 10 - 15 minuten gaar sudderen.
Warm de laatste minuten de sperziebonen mee.
Hak de verse munt en koriander. Bestrooi het gerecht ermee.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten