Laat de boter smelten in een steelpan. Bak de gesnipperde ui kort mee en voeg de kerriepoeder toe. Voeg vervolgens al roerende de bloem toe. Laat de roux, onder af en toe roeren, 2 minuten pruttelen op heel laag vuur.
Kerriesaus
Met dit recept voor een kalium- en zoutarme kerriesaus heb je de perfecte basis voor een gerecht met kip of kalfsvlees en je favoriete groenten. Handig!
Voedingswaarden (per portie)
5 g eiwit
Nierinformatie (per portie)
200 mg kalium,130 mg fosfaat

10 MIN
6 ingrediënten
2 personen
- 25 gboter
- 25 gbloem
- 0.25 lmelk
- 1 gesnipperdeui
- 1 tlkerriepoeder
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
1
2
Giet er vervolgens al roerende een scheut koude melk bij. Blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat en roer er scheutje voor scheutje de rest van de vloeistof doorheen. Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken om de bloem te laten garen.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.


