Snij met een scherp mes de schil samen met het witte vel van de sinaasappel en snij het vruchtvlees tussen de vliezen uit.
Kip in sinaasappelsaus
Wij zijn groot fan van dit recept voor zoutarme kip in sinaasappelsaus. De friszoete citrussmaak laat je echt op een andere manier genieten van kip. Een aanrader!
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwit,0.38 g zout (152 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
650 mg kalium,240 mg fosfaat

45 MIN
10 ingrediënten
2 personen
- 1sinaasappel
- 1ui
- 1 eetlepelrozijnen
- 4drumsticks
- 2 eetlepelsvloeibaar bak- en braadvet
- 75 mlsinaasappelsap (vers of uit pak)
- 1kaneelstokje
- 100 mlzoutarme bouillon
- +halve rode Spaanse peper
- +gemalen peper (uit de pepermolen)
Werkwijze
1
2
Snipper de ui en de Spaanse peper (zonder de zaadjes).
3
Was de rozijnen.
4
Haal het vel van de drumsticks en bestrooi ze met peper.
5
Bak de kip in het bak- en braadvet bruin.
6
Fruit de ui op het laatst even mee. Voeg de stukjes sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes Spaanse peper, de rozijnen, het kaneelstokje en de bouillon toe.
7
Stoof de kip in 30 minuten gaar.





