Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip in kokossaus

Smakelijk en fris, dit recept voor kip in kokossaus. Met vrij weinig ingrediënten zet je toch een verrassende maaltijd op tafel. Ook fijn: het is zoutarm. Eet smakelijk!

Voedingswaarden (per portie)

32 g eiwit,0.2 g zout (80 mg natrium),16 g koolhydraten

Nierinformatie (per portie)

800 mg kalium,370 mg fosfaat
kokosnoot
20 MIN

11 ingrediënten

2 personen

  • 2sjalotten
  • 2 elolijfolie
  • 1 elhoning
  • 250 gkipfilet, in reepjes
  • 1 elcitroensap
  • 200 mlkokosmelk
  • +½ rode Spaanse peper, fijngesneden
  • +versgemalen peper
  • +geraspte schil van ½ citroen
  • +maïzena
  • +gehakte peterselie

Werkwijze

1

Snipper de sjalotten en fruit ze, samen met het fijngesneden pepertje, in de olijfolie lichtbruin.

2

Voeg de honing toe en laat het licht karamelliseren.

3

Voeg de reepjes kipfilet toe en bak dit even mee.

4

Voeg versgemalen peper toe.

5

Voeg de citroenschil en het citroensap toe.

6

Schenk de kokosmelk in de pan en laat de kip 10 minuten stoven.

7

Bind de saus met aangelengde maïzena.

8

Roer er tot slot de fijngehakte peterselie door.

  • Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein, Diëtisten nierziekten

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!