Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Kip madras

Dit recept voor een Indiase kip Madras past perfect in een zoutarm dieet. Madraskruiden hoeven namelijk geen zout te bevatten. Lekker én gezond dus.

Voedingswaarden (per portie)

28 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

950 mg kalium
Zout- en kaliumarme kip Madras op een wit bord
25 MIN

13 ingrediënten

2 personen

  • 300 gkipfilet
  • 2 olijfolie
  • 2 teentjeknoflook, fijngehakt
  • 10 cmgember, fijngehakt
  • 4 cmrode peper, fijngesneden zonder zaadjes
  • 4 tlcurry madras kruiden zonder zout (bijvoorbeeld: Curry Madras van Jonnie Boer)
  • 300 gzilvervliesrijst
  • 300 gsperziebonen
  • 2 1 ui
  • 2 1 tomaat
  • 150 gGriekse yoghurt
  • 2 1 appel
  • 2 eventueel: takjes verse koriander

Werkwijze

1

Snijd de kip in blokjes. Meng in een schaal een 3 eetlepels olijfolie, knoflook, gember, rode peper en de curry madras kruiden. Voeg de kip toe, schep om en laat ca. een half uur afgedekt in de koelkast marineren.

2

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

3

Maak ondertussen de sperziebonen schoon, dop en halveer ze. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes.

4

Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak deze op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar.

5

Voeg de tomatenblokjes en Griekse yoghurt  toe en roer totdat er een gladde saus ontstaat. Voeg de sperziebonen toe en laat het geheel ca. 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.

6

Schil de appel en snijd in kleine blokjes en voeg deze vlak voor het einde toe aan de saus. Bestrooi desgewenst met verse koriander. Serveer met de rijst.

  • Bron:  Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!