Snijd de kip in blokjes. Meng in een schaal een 3 eetlepels olijfolie, knoflook, gember, rode peper en de curry madras kruiden. Voeg de kip toe, schep om en laat ca. een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
Kip madras
Dit recept voor een Indiase kip Madras past perfect in een zoutarm dieet. Madraskruiden hoeven namelijk geen zout te bevatten. Lekker én gezond dus.
Voedingswaarden (per portie)
28 g eiwitNierinformatie (per portie)
950 mg kalium
13 ingrediënten
2 personen
- 300 gkipfilet
- 2 olijfolie
- 2 teentjeknoflook, fijngehakt
- 10 cmgember, fijngehakt
- 4 cmrode peper, fijngesneden zonder zaadjes
- 4 tlcurry madras kruiden zonder zout (bijvoorbeeld: Curry Madras van Jonnie Boer)
- 300 gzilvervliesrijst
- 300 gsperziebonen
- 2 1 ui
- 2 1 tomaat
- 150 gGriekse yoghurt
- 2 1 appel
- 2 eventueel: takjes verse koriander
Werkwijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Maak ondertussen de sperziebonen schoon, dop en halveer ze. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaat in kleine blokjes.
Verhit 1 el olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur in ca. 3 minuten glazig. Voeg de gemarineerde kipfilet toe en bak deze op hoog vuur in ca. 5 minuten gaar.
Voeg de tomatenblokjes en Griekse yoghurt toe en roer totdat er een gladde saus ontstaat. Voeg de sperziebonen toe en laat het geheel ca. 15 minuten met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Schil de appel en snijd in kleine blokjes en voeg deze vlak voor het einde toe aan de saus. Bestrooi desgewenst met verse koriander. Serveer met de rijst.
- Bron: Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef, Jessica Klein, Diëtisten nierziekten.