Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Groene groentecurry

Eet jij vegetarisch én zoutarm? Dan kun je je hart ophalen bij dit recept voor een zoutarme groene groentecurry. Lekker kruidig en gemakkelijk in bereiding.

Voedingswaarden (per portie)

8 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

700 mg kalium
Zoutarme groene curry
30 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 250 g schoongemaakte sperziebonens
  • 250 gram schoongemaakt broccoli in kleine roosjes
  • 2 ½ courgette
  • 2 1 ui
  • 2 teentje knoflook
  • 4 eetlepels zonnebloemolies
  • 2 eetlepel kerrie
  • 2 200 ml kokosmelk (pakje)

Werkwijze

1

Snijd de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en kook ze in 10-15 minuten beetgaar.

2

Giet ze af.

3

Kook de broccoliroosjes 5 minuten in water en giet ze af.

4

Snijd de courgette in stukjes, snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.

5

Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.

6

Voeg na ca. 2 minuten de courgette toe en bak even mee.

7

Voeg de kerrie toe en fruit kort mee.

8

Doe dan de kokosmelk in de pan en voeg de sperziebonen en de broccoli toe.

9

Laat het geheel op een zacht vuurtje 5 minuten pruttelen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!