Snijd de sperziebonen in stukjes van ca. 4 cm en kook ze in 10-15 minuten beetgaar.
Groene groentecurry
Eet jij vegetarisch én zoutarm? Dan kun je je hart ophalen bij dit recept voor een zoutarme groene groentecurry. Lekker kruidig en gemakkelijk in bereiding.
Voedingswaarden (per portie)
8 g eiwitNierinformatie (per portie)
700 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 250 g schoongemaakte sperziebonens
- 250 gram schoongemaakt broccoli in kleine roosjes
- 2 ½ courgette
- 2 1 ui
- 2 teentje knoflook
- 4 eetlepels zonnebloemolies
- 2 eetlepel kerrie
- 2 200 ml kokosmelk (pakje)
Werkwijze
Giet ze af.
Kook de broccoliroosjes 5 minuten in water en giet ze af.
Snijd de courgette in stukjes, snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en fruit hierin de ui samen met de knoflook.
Voeg na ca. 2 minuten de courgette toe en bak even mee.
Voeg de kerrie toe en fruit kort mee.
Doe dan de kokosmelk in de pan en voeg de sperziebonen en de broccoli toe.
Laat het geheel op een zacht vuurtje 5 minuten pruttelen.