Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Citroenkip met groene asperges en peterselierijst
Laat je verrassen door de frisse smaken van deze citroenkip met groene asperges en peterselierijst. Dit gerecht is zoutarm én kaliumarm. Een lichte en voedzame maaltijd die eenvoudig te bereiden is en perfect past bij een gezonde leefstijl!
Voedingswaarden (per portie)
21 g eiwit, 0.1 g zout (39,30 mg natrium)Nierinformatie (per portie)
726 mg kalium
8 ingrediënten
2 personen
- 400 g (zilvervlies)rijsts
- 2 kipfilets
- 2 peper
- 4 el bloems
- 1400 g groene asperges
- 2 citroenen
- 4 el roomboters
- 30 g verse peterselies
Werkwijze
Snijd de kipfilets horizontaal door midden, zodat ze platter zijn. Bestrooi met peper en bloem.
Verhit de olijfolie in de pan en bak de kipfilets aan beide kanten gaar.
Spoel de asperges af onder koud stromend water. Snijd de onderkanten van de asperges af. Vul een ruime pan met water en breng aan de kook. Voeg de asperges toe aan de pan met kokend water.
Kook de asperges in 3 minuten beetgaar en giet af. Doe de asperges vervolgens bij de kip en bak kort mee. Neem de kip en de asperges uit de pan.
Snijd de citroenen in dunne plakken. Doe de plakken citroen in de pan en bak ze aan beide kanten aan tot ze gekaramelliseerd zijn. Haal ze uit de pan.
Doe de asperges terug in de pan en leg de kip erop. Leg de citroenen op de kip.
Giet de rijst af. Voeg de roomboter toe en smelt al roerend in de rijst. Spatel de peterselie erdoorheen.
Serveer de citroenkip met groene asperges en peterselierijst.
- Bron: diëtisten dialysecentrum St. Antonius Ziekenhuis (Elly van Beek, Liesbeth van Buren, Iris van der Hoef en Jessica Klein). Dit is een variatie op een recept uit het tijdschrift ‘Koken & genieten’ van augustus 2023.