Leg de zalmforel op een bakplaat.
Gevulde zalmforel van de bakplaat
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
4 personen
- 600 gzalmforel, gefileerd
- 1citroen
- 125 gcrème fraîche light
- 2 tenenknoflook, geperst
- 3 eetlepelsolijfolie
- 250 gsjalotten, geschild en gehalveerd
- 1 zakjerucola
- 1 bakplaatbekleed met bakpapier
- +verse Italiaanse kruiden zoals tijm, oregano, salie, rozemarijn (royale hoeveelheid)
Werkwijze
Maak de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit.
Maak de kruiden schoon en hak ze fijn.
Meng de crème fraîche light met citroensap, citroenrasp, knoflook en kruiden.
Breng het mengsel op smaak met versgemalen peper.
Verdeel dit mengsel over de zalmforelfilet.
Leg een tweede filet erop.
Bestrijk de filet met een halve eetlepel olijfolie en steek stukjes rozemarijn in de vis.
Schep de rest van de olie over de sjalotten en verdeel ze om en over de zalmforel.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de zalmforel gedurende 20 minuten in het midden van de oven totdat de zalmforel van binnen mooi roze is.
Leg de zalmforel op een verwarmde schaal en verdeel de sjalotten eromheen, samen met de rucolasla.





