Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gevulde courgette met een oranje gloed

Dit recept voor zoutarme gevulde courgette met een oranje gloed smaakt en oogt geweldig, maar is in een handomdraai bereid. Het beste van twee werelden dus.

Voedingswaarden (per portie)

35 g eiwit,1.19 g zout (476 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1260 mg kalium,458 mg fosfaat
3 courgettes op houten ondergrond voor zoutarm gevulde courgettes
10 MIN

12 ingrediënten

2 personen

  • 1courgette
  • 200 gramrundergehakt
  • 120 grammais
  • 40 gramoranje paprika
  • 1chilipepertje
  • 100 gramchampignons
  • 1ui
  • +kaas met minder zout
  • +scheutje olijfolie
  • +oven
  • +ovenschaal
  • +kaasrasp

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius

2

Snijd de courgette en het chilipepertje in twee helften.

3

Schraap met een lepel de zaadlijst uit de courgette en uit het chilipepertje.

4

Snipper de ui, snijd de paprika en de champignons in blokjes.

5

Fruit de ui in een klein laagje olijfolie.

6

Voeg vervolgens het rundergehakt toe en rul deze.

7

Voeg de paprika, champignons, mais en het chilipepertje toe.

8

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de twee halve courgettes hierin.

9

Vul de courgettes met de gehaktvulling en strooi er een beetje kaas naar smaak overheen.

10

Zet de ovenschaal 20 minuten in oven.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!