Snijd het kapje van de uien.
Gevulde uien uit de oven
Dit verrassende recept voor gevulde uiten uit de oven is gemakkelijk te maken en bovendien zout- en kaliumarm. Perfect voor bijzondere gelegenheden.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

12 ingrediënten
4 personen
- 4 grotewitte uien van à cm doorsnee
- 2 eetlepelsolijfolie
- 1 tomaatin kleine stukjes
- 2 tenenknoflook, fijngesneden
- 1 sneetjegrof boerenbrood, zonder korst
- 0.5 dlhalfvolle melk
- 125 gramrundergehakt
- 30 gramham of rauwe ham, fijngesneden
- 1 eetlepelfijn gehakte peterselie
- 1ei
- 500 mlkippenbouillon zonder zout.
- +vers gemalen peper naar smaak
Werkwijze
Pel de uien, maar laat het worteleinde heel.
Breng een grote pan met water aan de kook, doe de uien erin en kook ze gaar in ongeveer 20 minuten.
Giet ze af, laat ze afkoelen en lepel ze uit, zodat er nog ongeveer 4 laagjes van de wanden overblijven.
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie, voeg de tomaat en knoflook toe en strooi er wat peper over.
Laat onder voortdurend scheppen het mengsel indikken.
Verwarm de oven op 190 graden Celsius.
Doe het brood in een kommetje en schenk de melk erover.
Snijd het klein en voeg het tomatenmengsel, het gehakt en de ham, de Provencaalse kruiden en peterselie en het ei toe.
Meng alles goed en breng het op smaak met peper.
Vul de uien met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal.
Schenk de kippenbouillon in de ovenschaal.
Zet de uien in de oven, ongeveer 45 minuten en bedruip ze af en toe met de bouillon.
Ze zijn gaar als je ze gemakkelijk kunt inprikken.





