Roer bloem, ei, melk en olie door elkaar en klop alles tot een glad beslag.
Gevulde flensjes
Dit recept voor zoutarme gevulde flensjes is lekker, gezond en geschikt om eindeloos mee te variëren. Bovendien is de bereiding simpel.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
2 personen
- 50 gbloem
- 1ei, losgeklopt
- 150 mlhalfvolle melk
- 1 eetlepelolie
- 1 eetlepelboter
- 1 eetlepelboter
- 1 kleineui, gesnipperd
- 200 gchampignons of andere paddenstoelen, in stukjes
- 125 gMon Chou (zacht en luchtig)
- 75 gpecannoten, gehakt
- +peterselie, fijngehakt
Werkwijze
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag ¼ deel van de boter.
Verdeel ¼ deel van het beslag over de bodem.
Als de bovenkant droog is, keer dan het flensje en bak het goudbruin.
Maak de rest van de flensjes op dezelfde manier klaar (4 in totaal).
Dek de flensjes af met aluminiumfolie en hou ze warm.
Verhit boter in de koekenpan.
Bak de ui en paddenstoelen al omscheppend tot ze beetgaar zijn.
Voeg de MonChou en gehakte noten toe en roer goed.
Breng het mengsel op smaak met fijngesneden peterselie.
Vul de flensjes met het champignonmengsel en maakt ze als een bundeltje dicht, bijvoorbeeld met bieslooksprieten.





