Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gevulde pompoen

Dit recept voor zoutarme gevulde pompoen heeft die onweerstaanbare combinatie van zoet en hartig. Een perfect gerecht voor het najaar.

Voedingswaarden (per portie)

11 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

860 mg kalium
Zout- en kaliumarme gevulde flespompoen bij ovenschaal
75 MIN

15 ingrediënten

2 personen

  • 2 2 flespompoenen
  • 4 kopjes couscouses
  • 4 rode uiens
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 rode paprika’s
  • 4 handjes walnotens
  • 4 handjes cranberries
  • 6 eetlepels olijfolies
  • 2 handje peterselie
  • 4 eetlepels zoutarme mosterds
  • 4 eetlepels witte wijnazijns
  • 4 eetlepels waters
  • 2 oven
  • 2 ovenschaal
  • 2 kooktouw

Werkwijze

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Halveer de pompoenen in de lengte en verwijder de pitten.

3

Bestrijkt de binnenkant van de pompoen met olijfolie.

4

Leg de pompoen met de binnenkant naar onder in een ovenschaal en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

5

Kook de couscous gaar.

6

Snijd de peterselie fijn en meng deze met de couscous.

7

Snipper de ui en de knoflook en snijd de paprika in kleine blokjes.

8

Fruit de ui en de knoflook op laag vuur.

9

Voeg de paprikablokjes en de couscous toe.

10

Hak de noten grof en voeg deze samen met de cranberries toe aan de vulling.

11

Hol de pompoen uit tot ongeveer 2cm afstand van de schil.

12

Voeg het vlees van de pompoen toe aan de vulling.

13

Zet de temperatuur van de oven terug naar 180 graden.

14

Leg beide pompoenhelften op elkaar en bind ze vast met kooktouw.

15

Bak de pompoen nog 15 minuten gaar in de oven.

16

Maak een dressing van de azijn, water en de mosterd.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!