Doe de bloem met de suiker in een kom.
Flensjes gevuld met appel en geitenkaas
Met flensjes kun je veel kanten op. Dat bewijst dit recept voor flensjes met appel en geitenkaas. Ook fijn: het recept is zout- en kaliumarm. Perfect!
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

9 ingrediënten
8 personen
- 100 grambloem
- 10 gramsuiker
- 200ml. melk
- 2eieren
- 1 grotestevige appel
- 2 eetlepelshoning
- 100 gramzachte verse geitenkaas
- +eventueel: geraspte citroenschil
- +reep prei of bieslook
Werkwijze
Voeg al roerende de melk toe zodat er een glad beslag ontstaat.
Meng er tot slot de eieren door.
Eventueel kun je er voor de smaak wat geraspte citroenschil aan toevoegen.
Bak van het beslag 8 dunne flensjes.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Verwarm de honing in een pan en voeg dan de stukjes appel toe.
Laat de appel in 5 minuten iets zacht worden.
Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg een reep prei een minuut in heet water, zodat het zacht wordt.
Snijd de reep prei in dunne slierten.
Steek de flensjes mooi rond uit en leg in het midden een hoopje appel.
Leg hierop een plakje geitenkaas.
Vouw het flensje om de vulling en maak er een zakje van.
Gebruik een reepje prei (of een stengel bieslook) om het zakje dicht te binden.
Plaats de zakjes in een schaal in de oven en laat ze in ca. 10 minuten warm worden.
