Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de courgette in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Fruit de gesnipperde ui en uitgeperste knoflook in het bak- en braadvet en voeg er wat paprikapoeder aan toe. Vermeng het gehakt met de gefruite ui, de rijst of het paneermeel en wat fijngehakte peterselie. Vul hiermee de courgettehelften.
Gevulde courgettes
Zet eens iets bijzonders op tafel met dit recept voor zoutarm gevulde courgettes. Lekker in ieder seizoen en leuk om mee te variëren.
Voedingswaarden (per portie)
24 g eiwit,0.63 g zout (252 mg natrium)
Nierinformatie (per portie)
900 mg kalium,270 mg fosfaat

60 MIN
8 ingrediënten
2 personen
- 2courgettes
- 1 kleineui, gesnipperd
- 2 teentjesknoflook, uitgeperst
- 2 elvloeibaar bak- en braadvet
- 200 grundergehakt
- 2 elgekookte rijst of paneermeel
- 2 elpeterselie, fijngehakt
- +paprikapoeder
Werkwijze
1
2
Leg de gevulde courgettehelften in een ovenvast schaaltje met een laagje water erin. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de courgette in circa 30-45 minuten gaar worden.
- Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.





