Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebakken kaasplak met herfststamppot

Het water loopt ons al in de mond van dit zoutarme recept voor een gebakken kaasplak met herfststamppot. Lekker winters en weer eens iets anders.

Voedingswaarden (per portie)

21 g eiwit,1.25 g zout (500 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

1200 mg kalium,510 mg fosfaat
aardappelen
30 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 750 gramwinterwortel
  • 500 gramaardappelen
  • 2appels
  • 2uien
  • 4 eetlepelsolijfolie
  • 4 x60 gram kaasplak
  • +tak verse peterselie
  • +½ theelepel kerriepoeder

Werkwijze

1

Schil de wortel en snijd hem in stukjes.

2

Doe de wortel met de geschilde aardappelen in een pan en kook het mengsel in 20 minuten gaar.

3

Schil de appelen en snijd ze in stukjes.

4

Pel en snipper de ui. Snijd de peterselie klein.

5

Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de ui en appel totdat de appel zacht is.

6

Voeg kerrie toe.

7

Vermeng deze ingrediënten.

8

Voeg dit mengsel toe aan de aardappel/wortel stamppot en de peterselie.

9

Voeg peper toe naar smaak.

10

Snijd 4 dikke plakken kaas af van ongeveer 60 gram per stuk.

11

Wentel ze door de melk en de paneermeel.

12

Laat de olie goed warm worden en bak hierin de kaasplakken om en om bruin en gaar.

13

Verdeel de stamppot over 4 borden en leg de gebakken kaasplak ernaast.

14

Wacht niet te lang met het eten van de kaasplak, want dan wordt ie taai.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!