Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebakken schol met fruit

Voedingswaarden (per portie)

24 g eiwit,0.37 g zout (148 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

500 mg kalium,240 mg fosfaat
kiwi sinaasappel citroen
30 MIN

8 ingrediënten

4 personen

  • 1sinaasappel
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 50 gboter/margarine
  • 1kiwi
  • 100 gdruiven
  • 4 scholfilets(circa 500 g)
  • +peper
  • +kerrie

Werkwijze

1

Boen de sinaasappel schoon, rasp 2 eetlepels van de schil en pers de sinaasappel uit.

2

Schil de kiwi en snij ’m in plakken

3

Pluk de druiven van de tros en was ze.

4

Smelt in een koekenpan boter en voeg de sinaasappelschil en het citroensap toe.

5

Bestrooi de scholfilets met peper en kerrie en leg ze in de koekenpan.

6

Laat ze afgedekt op laag vuur in 8 minuten gaar stoven.

7

Hou de schol warm.

8

Bak het fruit (met sinaasappelsap) in vet, gedurende 2 minuten.

9

Verdeel de schol over de borden en schep het gebakken fruit erover.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!