Snijd de prei in fijne reepjes. Roer yoghurt, crème fraîche, citroensap en maïzena door elkaar.
Gebakken scholfilets met kruidige preisaus
Heerlijke scholfilet met een frisse yoghurtsaus.
Voedingswaarden (per portie)
Nierinformatie (per portie)

11 ingrediënten
2 personen
- 1 middelgroteprei, het witte gedeelte
- 60 mlBulgaarse yoghurt
- 60 mlcrème fraîche
- 1 elcitroensap
- 1 tlmaïzena
- 3 elvloeibaar bak- en braadvet
- 2 scholfiletsà gram
- 1 tlkerrie
- 0.5 elbieslook, gesnipperd
- 0.5 elkervel, gesnipperd
- +(versgemalen) peper
Werkwijze
Verwarm 1 eetlepel bak- en braadvet in een pan en stoof daarin de prei. Voeg na circa 5 minuten het yoghurtmengsel toe. Breng het tegen de kook aan en laat het mengsel circa 3 minuten zachtjes trekken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Neem de pan van het vuur en houd de prei warm.
Bestrooi de vis met kerrie. Verhit 2 eetlepels bak- en braadvet in een grote koekenpan en bak de scholfilets aan één zijde in circa 2 minuten bruin, draai ze om en bak de andere kant in 1 tot 2 minuten mooi bruin. Strooi de kruiden in de bakboter en neem de pan van het vuur.
Leg de vis op de borden, schep een beetje bak- en braadvet met kruiden over de vis en verdeel de prei over de borden.





