Snijd de prei in fijne reepjes. Roer yoghurt, crème fraîche, citroensap en maïzena door elkaar.
Gebakken scholfilets met kruidige preisaus
Voedingswaarden (per portie)
36 g eiwitNierinformatie (per portie)
800 mg kalium
11 ingrediënten
2 personen
- 2 middelgrote prei, het witte gedeelte
- 120 ml Bulgaarse yoghurts
- 120 ml crème fraîches
- 2 el citroensap
- 2 tl maïzena
- 6 el vloeibaar bak- en braadvets
- 2 (versgemalen) peper
- 4 scholfilets à grams
- 2 tl kerrie
- 4 el bieslook, gesnipperds
- 4 el kervel, gesnipperd s
Werkwijze
Verwarm 1 eetlepel bak- en braadvet in een pan en stoof daarin de prei. Voeg na circa 5 minuten het yoghurtmengsel toe. Breng het tegen de kook aan en laat het mengsel circa 3 minuten zachtjes trekken. Breng op smaak met (versgemalen) peper. Neem de pan van het vuur en houd de prei warm.
Bestrooi de vis met kerrie. Verhit 2 eetlepels bak- en braadvet in een grote koekenpan en bak de scholfilets aan één zijde in circa 2 minuten bruin, draai ze om en bak de andere kant in 1 tot 2 minuten mooi bruin. Strooi de kruiden in de bakboter en neem de pan van het vuur.
Leg de vis op de borden, schep een beetje bak- en braadvet met kruiden over de vis en verdeel de prei over de borden.