Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Gebakken gemberrijst met groene kruiden

Met dit recept voor gebakken gemberrijst met groene kruiden heb je een smaakvolle en zout- en kaliumarme basis. Voeg je favoriete groenten toe en smullen maar.

Voedingswaarden (per portie)

6 g eiwit

Nierinformatie (per portie)

50 mg kalium
Zout- en kaliumarme gebakken gemberrijst met groene kruiden
20 MIN

8 ingrediënten

2 personen

  • 300 g pandanrijsts
  • 2 kruidenbuiltje voor kippenbouillon
  • 2 4 knoflookteentjes
  • 14 cm gemberwortels
  • 4 el zonnebloemolies
  • 4 el gembersiroops
  • 6 el munt, fijngehakts
  • 6 el koriander, fijngehakt  s

Werkwijze

1

Kook de rijst met het kruidenbuiltje gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Pel en snipper de knoflook. Schil de gemberwortel en snijd hem fijn.

3

Verhit de olie in een wok en roerbak de knoflook en gember 5 minuten. Voeg de gare rijst toe en bak deze al omscheppend 3 minuten mee. Schep de gembersiroop, munt en koriander door de rijst.  

  • Bron: "Eten met plezier: Dieetboek voor nierpatiënten", Poiesz Uitgevers.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!