Selecteer de tekst die je wilt vertalen en kies 'Vertalen'. Kies vervolgens de gewenste taal. Je kunt de vertaalde tekst beluisteren of lezen.

Couscous salade met mango en amandelen

Couscous met mango en amandelen is een heerlijke combinatie voor de zomer.

Voedingswaarden (per portie)

14 g eiwit,0.12 g zout (48 mg natrium)

Nierinformatie (per portie)

550 mg kalium,250 mg fosfaat
amandelen
30 MIN

10 ingrediënten

2 personen

  • 125 gramcouscous
  • 150ml. water
  • 1 eetlepelcitroensap
  • 1 eetlepelolijfolie
  • 2lente-uitjes
  • 50 gramamandelen
  • 2 eetlepelspeterselie
  • 125 grammango (ca. ½ vrucht)
  • +¼ rode paprika
  • +¼ gele paprika

Werkwijze

1

Kook het water.

2

Doe de couscous in een schaal en schenk er het kokende water op.

3

Laat de couscous het vocht opnemen en laat het afkoelen.

4

Roer er dan het citroensap en de olijfolie door.

5

Roer met een vork om zodat de couscous luchtig wordt.

6

Snijd de rode en de gele paprika in heel kleine blokjes.

7

Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.

8

Hak de amandelen klein.

9

Hak de peterselie.

10

Snijd het mangovruchtvlees in kleine blokjes.

11

Meng alle ingrediënten door de afgekoelde couscous.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!